Unul dintre inculpaţii din dosarul „UMF”, cu onoarea neraparată! Adrian Ciureanu a dat în judecată Statul Român pentru daune morale! (EXCLUSIV)

941
Adrian Ciureanu
Adrian Ciureanu

@ Unul dintre inculpaţii din dosarul „UMF” a rămas cu onoarea neraparată @ Adrian Ciureanu a dat în judecată Statul Român pentru daune morale @ Acesta a solicitat despăgubiri de 2 euro, dar magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi i-au respins recent acţiunea

Unul dintre inculpaţii din dosarul „UMF” a rămas cu onoarea neraparată! Adrian Ciureanu a dat în judecată Statul Român pentru daune morale. Acesta a solicitat despăgubiri de 2 euro, dar magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi i-au respins recent acţiunea.

„Instanţa admite excepţia inadmisibilităţii invocată de pârâtul STATUL ROMÂN PRIN MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE, prin întâmpinare. Respinge ca inadmisibilă, cererea de chemare în judecată astfel cum a fost modificată, formulată de reclamantul CIUREANU IOAN ADRIAN în contradictoriu cu pârâtul STATUL ROMÂN PRIN MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE, având ca obiect pretenţii”, au spus judecatorii ieseni. Sentinta nu este definitiva, aceasta fiind deja contestata de catre Ciureanu.

Adrian Ciureanu a dat în judecată Statul Român

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei la data de 5.12.2022, reclamantul a solicitat instanţei să dispună obligarea pârâtului la plata sumei de 1 euro cu titlu de daune morale și 1 euro cu titlu de daune materiale în temeiul răspunderii civile delictuale.

În motivarea cererii, reclamantul a arătat că, prin Decizia din 2.12.2019, Curtea de Apel Suceava l-a achitat pentru toate infracțiunile reținute în sarcina sa. Reclamantul a arătat că în cursul anului 2008, în calitate de director al Centrului de Comunicații din Cadrul UMF și Asistent universitar al catedrei de informatică medicală și biostatistică, a realizat demersuri pentru scrierea unui proiect în vederea obținerii de fonduri structurale nerambursabile pentru realizarea unei platforme de e-learning la UMF Iasi.

Ulterior, acesta, împreună cu alte cadre didactice ale universității, a participat în mod activ la implementarea proiectului prin realizarea caietului de sarcini și a documentației de licitației câștigate în final de SRL, activitate care a stat la baza acuzațiilor reținute în sarcina sa.

Ce a mai spus Ciureanu în faţa judecătorilor

Adrian Ciureanu a indicat că fost anchetat pentru săvârșirea unor infracțiuni precum abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracțiunea de conflict de interese, luare de mită, respectiv dare de mită, fiind privat de libertate ca urmare a reținerii din data de 11.10.2011 și arestării preventive timp de 9 zile, începând cu data de 18.10.2011, până la data de 26.10.2011.

„În cursul urmăririi penale, împotriva mea au fost luate și o serie de măsuri asigurătorii luate asupra bunurilor și veniturilor inculpaților dispuse prin Ordonanțele procurorului DNA din 10.10.2011 și 27.10.2011 în vederea acoperirii prejudiciului cu care s-a constituit parte civilă Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, fiecare măsură asigurătorie fiind menținută până la concurența sumei de 4.758.774 de lei.

Am fost eliberat din funcția de Director al Centrului de Comunicații după pronunțarea hotărârii în fond. După cum cu ușurință se poate observa, mi-au fost restrânse atât dreptul la libertate, viață privată, precum și dreptul la proprietate, toate aceastea fiind garantate de Constituția României. Curtea de Apel Suceava a hotărât definitiv asupra faptului că sunt nevinovat, considerând că faptele reținute nu sunt prevăzute de legea penală ori nu există”, a subliniat acesta.

La rândul său, Statul a formulat întâmpinare prin care a invocat excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, excepţia inadmisibilităţii acţiunii, iar, pe fondul cauzei, a solicitat respingerea ca neîntemeiată a cererii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.