Vecina, urmărită cu ajutorul unei camere de luat vederi! Preşedintele de asociaţie, dat în judecată de ieşeancă! (EXCLUSIV)

2684
Femeie care se uita intr-un geam
Femeie care se uita intr-un geam

@ Un preşedintele de asociaţie a fost dat în judecată de o ieşeancă @ Femeia li s-a plâns magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi că bărbatul ar fi urmărit-o, inclusiv prin intermediul unei camere de luat vederi @ Astfel, reclamanta le-a cerut judecătorilor să-l oblige pe bărbat la plata unor daune morale

Vecina, urmărită cu ajutorul unei camere de luat vederi! Un preşedintele de asociaţie a fost dat în judecată de o ieşeancă. Femeia li s-a plâns magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi că bărbatul ar fi urmărit-o, inclusiv prin intermediul unei camere de luat vederi. Astfel, reclamanta le-a cerut judecătorilor să-l oblige pe bărbat la plata unor daune morale.

Totuşi, solicitarea femeii a fost respinsă recent de magistraţi. „Instanţa respinge cerere de chemare în judecată formulată de reclamanta Manuela S. în contradictoriu cu pârâtul Petru A., ca neîntemeiată. Respinge cererea reclamantei de obligare a pârâtului la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată”, au afirmat judecătorii ieşeni.

 

Preşedintele de asociaţie, dat în judecată de ieşeancă

 

Demn de remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul dintre Manuela S. şi Petru A. a început pe 16 mai 2022. Prin cererea de chemare în judecată, femeia a solicitat instanței ca, prin hotărârea pe care o va pronunța, să dispună obligarea pârâtului la plata sumei de 5.000 de lei, reprezentând prejudiciu moral, obligarea pârâtului la publicarea unei postări în scris într-un ziar local, inclusiv la avizierul blocului, prin care să își ceară scuze pentru denigrarea ei.

„Prin adresa înregistrată pe 29 mai 2019, trimisă de pârât către Primărie, pârâtul îmi creează un prejudiciu de imagine prin calomnii, insulte și insinuări aberante, cu atât mai mult că, din acest înscris, rezultă fără tăgadă că mă urmărește, atât prin camera de luat vederi, cât și personal. Prejudiciul de imagine produs rezultă din afirmații calomnioase și defăimătoare precum „deși declară că nu realizează venituri, aceasta practică…”, „nu și-a plătit întreținerea din 2001, vorbește cu diferite persoane în fața blocului, în parcuri, se urcă în mașini luxoase”, ”practică această meserie, de mandatarism””, a subliniat reclamanta în cererea depusă la instanţă.

 

Judecătorii au considerat că vecina nu are dreptate

 

Reclamanta a mai menționat că, la avizierul blocului în care locuiește ea, pârâtul afișează anunțuri denigratoare împotriva sa, cu scopul de a instiga vecinii împotriva ei.

„Aceste manifestări ale pârâtului nu sunt singurele în decursul celor 8 ani de când a fost ales în funcția de președinte, astfel că, prin prezentarea în scris a unor aspecte referitoare la o persoană, care nu sunt reale, fără acordul reclamantei, s-a produs un prejudiciu de imagine, încălcare a unui drept de natură nepatrimonială. Fapta ilicită a pârâtului constă în editarea și transmiterea către Primăria Iași Serviciul Corp Control Asociații de Proprietari a unor articole denigratoare, înjositoare și defăimătoare la adresa mea”, a încheiat femeia.

Bărbatul nu a formulat întâmpinare. Totuşi, judecătorii au reținut că reclamanta nu a dovedit existența unui prejudiciu de imagine pe care să-l fi suportat ca urmare a afirmațiilor făcut de către pârât prin adresa transmisă către Municipiul Iași – Centrul de Informații pentru Cetățeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.